Voordelen Latex Spuiten

Latex kan streeploos en in één keer dekkend gespoten worden op wanden, plafonds of de buitengevel van uw woning, kantoor of bedrijfspand. Het is zeer veelzijdig inzetbaar. Hieronder enkele van de vele voordelen van het gebruik van latex spuiten.

Latex spuiten bespaart tijd en geld

Latex spuiten is snel aangebracht, vele malen sneller dan overige verftechnieken. Vooral bij  grotere oppervlaktes is het qua snelheid de moeite waard om het geheel te laten spuiten. Het is ook mogelijk bij kleinere oppervlaktes, maar het voordeel is hier al wel stukken lager. Aangezien er veel tijd in het voorbereidend werk zoals afplakken van ramen en deuren gaat zitten, zit het voordeel  voornamelijk in het spuiten zelf.

Bespaart kosten

Doordat de spuiter snel kan werken en hierdoor veel vierkante meters kan maken heeft het latex spuiten een hele aangename prijs per vierkante meter (m²). Latex spuitwerk bespaart daarom al snel tussen de 30 en 40 %  tegenover andere verftechnieken zoals met de roller.

Schakel dan wel een ervaren bedrijf latex spuiten in om het latex spuiten snel ,  kwalitatief en streeploos te laten verlopen.

Wat kost het?

Maak u geen zorgen. U rekent het gemakkelijk zelf uit met onze handige Latex Spuiten Calculator. Direct een bedrag.

In elke gewenste kleur

In de soort latex  is er veel keuze. Zo kan er gekozen worden voor elke gewenste kleur. Niet alleen de kleur is vrij te kiezen, daarnaast is er ook een keuze tussen diverse soorten afwerking zoals mat of een glansgraad en professionele merken zoals Sigma en Caparol en Glidden.  De keuze is groot en laat niet teveel twijfels ontstaan. Zet van te voren uw wensen op papier en grote kans dat het met latex spuiten  geregeld kan worden.

Meestal worden er voor latex kleuren RAL kleuren gekozen. De RAL-codes bestaan uit 4 cijfers en elke kleur is voorzien van een unieke cijfercode. De kleurnummers die meestal worden gebruikt zijn de bekende witte en lichte tinten zoals Ral 9010 / 9016 / maar alle kleuren zijn mogelijk.

Strak eindresultaat

Bij latex spuiten is er geen aanzet te zien. De banen zijn er simpelweg niet Het is op haast iedere ondergrond aan te brengen, en de structuur van de ondergrond blijft behouden. Daarnaast wordt er bij het Airless spuiten van latex een hogere laagdikte aangebracht, dit zorgt voor een duurzaam, strak en egaal eindresultaat zonder strepen of roller aanzetten.