Hoe werkt latex spuiten?

Op deze pagina kun je lezen hoe het spuiten van latex in zijn werk gaat. Latex spuiten is vele malen mooier en egaler dan het gebruik van een roller.

Er zijn verschillende manieren om wanden en plafonds te laten latex spuiten. Elke variant heeft zijn eigen eigenschappen, voordelen en nadelen. Welke soort is geschikt voor uw huis?

Spuitklaar stucwerk of Renovlies behang (Stucbehang)

Belangrijk voor een mooi resultaat is dat uw wanden glad en spuitklaar zijn gemaakt door de stucadoor of door het latex spuitbedrijf vooraf zijn behangen met Renovlies behang ( stucbehang).

Latexspuiten

Bij latexs puiten word er, in tegenstelling tot spack spuiten, juist geen structuur aangebracht. Deze vorm van afwerken is dan ook geheel egaal voor de wanden . Daarnaast zijn er geen banen of strepen zichtbaar.

Wat kost het?

Maakt u zich geen zorgen. U rekent het gemakkelijk zelf uit met onze handige Latex Spuiten Rekentool. Direct een bedrag.

Afplakken van de ruimtes

Omdat het mogelijk is dat er latex-nevel vrij komt bij het latex spuiten worden alle andere zaken in de ruimte waar men gaat latex spuiten goed afgeplakt. Bijvoorbeeld vloeren, ramen, kozijnen etc. worden allemaal afgeplakt met schilderstape en plastic folie.

Hoe werkt het?

Een latex spuitpomp wordt met behulp van een motor op druk gehouden. De druk is circa 150-180 bar. Alhoewel er met druk gewerkt wordt is dit geen luchtdruk omdat er geen lucht aan toegevoegd is. Uit de spuitmond komt dus alleen latex, geen lucht. Deze gaat in hoge druk door de slang heen. Bij het verlaten van de spuitmond ontstaat er een zogenoemde drukval. Door deze drukval is er een egale latexverfstraal van formaat. Deze straal bestaat uit een verneveling van latex.